• вівторок 23-го квітня 2024
  • Меню

Топ подій 22-27 лютого від Інституту Демократизації та Розвитку

12:15, 27-го лютого 2021 · Джерело: institutedd.org

Топ подій  22-27 лютого від Інституту Демократизації та Розвитку
Україна закликала позбавити Росію права вето в Раді безпеки ООН. Напередодні річниці окупації Криму постійний представник України в ООН Сергій Кислиця акцентував, що Росія намагається «знищити самобутність українців і корінного населення півострова – кримських татар»

В своєму виступі в рамках сесії Ради ООН з прав людини президент Польщі Анджей Дуда застеріг міжнародну спільноту від повернення до звичних бізнесових відносин з РФ, нагадав про хвилю репресій у Білорусі, що прокотилася після виборів, закликав російську владу звільнити опозиціонера Навального. Великобританія також закликає ООН вжити заходів через порушення прав людини в Росії, Білорусі, Китаї та М'янмі. 

Джо Байден у річницю окупації Криму заявив, що США спільно з Україною протистоятиме Росії. Також американський президент підтвердив, що Сполучені Штати ніколи не визнають окупації півострова. Також були введені додаткові американські санкції щодо будівництва Північного потоку-2.

В Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу. Для цього з Індії привезли 500 тисяч доз вакцини Covishield. У ЄС розглядають можливість введення “паспорта вакцинації”, про що повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель після саміту європейських лідерів. П'ятиденна жалоба у США оголошена в пам'ять 500 000 американців, які померли від COVID-19 (що більше, ніж кількість американських жертв у Першій світовій війні, Другій світовій війні та війні у В'єтнамі разом узятих).

В Конго бойовики вбили італійського посла. Напад стався під час супроводу конвою Всесвітньої продовольчої програми ООН. Військові розгорнули місію, аби знайти нападників.

В Іспанії масові протести через ув'язнення репера. Співак Павло Касель, який сповідує прихильність сталінізму та баскської терористичної організації ЕТА, отримав 9 місяців в'язниці і штраф за оспівування тероризму та наклеп на іспанську королівську сім'ю. Це спровокувало масові протести в країні.

За матеріалами ЗМІ

Автор
Павло Лодин
Думка авторів та відвідувачів сайту може не співпадати з думкою редакції.