• четвер 28-го березня 2024
  • Меню

Топ подій 3-8 травня від Інституту Демократизації та Розвитку

04:09, 8-го травня 2021 · Джерело: institutedd.org

Топ подій  3-8 травня від Інституту Демократизації та Розвитку
Відбувся візит держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україну.

Це вперше до Києва прибув топчиновник такого рівня з адміністрації президента Байдена. Під час зустрічі американської делегації з керівництвом держави було наголошено, що перед Україною стоять виклики щодо російської агресії та подолання корупції. Було підкреслено про підтримку української незалежності і територіальної цілісності, можливість збільшення безпекової допомоги Києву з боку Вашингтона.

Україна взяла участь в урочистостях до 230-річчя Конституції 3 травня в Польщі.Конституція Речі Посполитої була прийнята 1791 року і вважається першою у Європі. Президенти Польщі, України, Литви, Латвії та Естонії підписали спільну декларацію, а президент Польщі Анджей Дуда у рамках двосторонньої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським офіційно зобов'язався підтримувати євроінтеграційні прагнення України та підтвердив, що  на цьогорічному саміті НАТО буде представлено дорожню карту для вступу України в Альянс. 

“Велика сімка” готова протидіяти Росії і Китаю. Група “Великої сімки” включає високорозвинені демократії (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада). У комюніке, прийнятому після зустрічі міністрів, зокрема вимагається від Росії відвести війська від кордонів України, виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, повернути Крим. 

В Болгарії вкотре очікуються позачергові парламентські вибори. В Незважаючи на те, що вибори до парламенту пройшли нещодавно, однак результат Болгарської соціалістичної партії не дозволяє їй сформувати коаліцію, тому було призначено тимчасовий уряд і позачергові вибори 11 липня. 

У Колумбії протестувальники атакували будівлю парламенту. Протести розпочалися через наміри влади провести податкову реформу, а згодом переросли у протидію поліцейському свавіллю. Жертвами заворушень стали 19 людей. 

За матеріалами ЗМІ

Автор
Павло Лодин
Думка авторів та відвідувачів сайту може не співпадати з думкою редакції.